Kennis om een nieuwe generatie groot te brengen.

Futureproof

In geïndustrialiseerde landen komt atopisch eczeem voor bij 5-15% van de kinderen en bij 1-3% van de volwassenen. In 2023 werd het aantal mensen met eczeem geschat op ongeveer 400.000. Dit aantal blijft jaarlijks stijgen.

Bij Rivaana zijn wij ervan overtuigd dat wanneer wetenschappelijke kennis en de krachten uit de natuur samensmelten en deskundigheid zich verbindt met persoonlijke ervaringen, er een prachtige synergie kan ontstaan.

Happy healthy huid

Zorgen voor een happy healthy huid is tijdloos. Rivaana staat voor familievriendelijke (huidverzorgings)producten om een nieuwe generatie mee groot te brengen met aandacht voor een gezonde levensstijl. Daarom houden wij rekening met de wensen van generatie X, Y en Z waarbij het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu én economie een steeds grotere rol inneemt. Maar dit doen wij niet alleen. Wij werken samen met betrouwbare partners en halen informatie op bij organisaties die zich inzetten voor mensen met eczeem.

Meer informatie over eczeem vindt u op:

  • www.vmce.nl – De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem biedt uitgebreide informatie en ondersteuning.
  • www.huidfonds.nl – Het Huidfonds zet zich in voor een gezonde huid en biedt waardevolle informatie over huidproblemen, waaronder eczeem.

Gemeenschapsinitiatieven

Bij het zoeken naar hoogwaardige ingrediënten richten wij ons op duurzaamheid en ethische bronnen. Wij proberen de ingrediënten zo dicht mogelijk bij ons laboratorium in te winnen.

Maar belangrijker nog; onze missie strekt zich uit naar het ondersteunen van gemeenschapsinitiatieven die een positieve impact hebben op de wereld. Een van onze meeste betekenisvolle samenwerkingen is met Savannah Fruits.

Deze organisatie geeft Afrikaanse plattelandsvrouwen een baan door hen natuurlijke producten op sociaal en milieu verantwoorde wijze te laten oogsten en verwerken.

De hele keten is volledig te traceren: van noten verzamelen in West-Afrika tot raffinage en verpakking in Europa. Alles wordt handgemaakt volgens traditionele methoden, met respect voor de natuur en de mensen die deel uitmaken van de keten.

Sulapac

Rivaana, the crème zit in een pot gemaakt van het materiaal Sulapac. Sulapac is biologisch afbreekbaar waardoor er nauwelijks tot geen plastic afval achterblijft dat moet worden verbrand. Hiermee reduceren wij de CO2-uitstoot en proberen wij een bijdrage te leveren aan het versnellen van een wereld met minder plastic afval. Een toekomst zonder plastic afval is (nog) ondenkbaar. Het begin ligt echter wel in kleine veranderingen.

Sulapac staat voor Superieure kwaliteit zonder compromissen.

Gerecycled kraftpapier en plantaardige inkt.
Onze pakkingsmaterialen zijn gemaakt van gerecycled kraftpapier. Ook gebruiken wij papieren tape in plaats van plastic plakband om het gebruik van plastic te minimaliseren. De verpakkingen, folders en kaartjes worden bedrukt met inkt op plantaardige basis.

Laboratorium

De productie van Rivaana the crème gebeurd in een laboratorium in België dat volledig werkt op zonne-energie. Begin april 2024 is het laboratorium overgeschakeld op volledige zonnenenergie en draait de gehele productie hierop. Het laboratorium heeft 130 zonnepanelen.

Goede doelen

Huidfonds Nederland, een Nederlandse stichting, wil de aandacht vestigen op het belang van een gezonde huid door donaties te werven en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Op deze manier kunnen ze publieke voorlichting gebruiken om huidziekten te voorkomen en de kwaliteit van huidverzorging te verbeteren. Daarnaast geven ze in hun publiekscampagne “huidhelden” de kans om hun ervaringen te delen met andere mooie mensen. Vaak komen hier ook huidhelden aan het woord met ernstig eczeem.

“Het gaat tenslotte om wie je bent, niet om hoe je eruit ziet. Wij streven naar een wereld waarin mensen zelfverzekerd en positief zijn. Over zichzelf en elkaar."- Het Huidfonds.

Met Rivaana steunen we dit initiatief. Door onze eigen persoonlijke ervaringen weten we hoe belangrijk het is om de huid de liefde te geven die ze verdient. Daarom zijn wij donateur van deze stichting.

VMCE

De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) is een Nederlandse patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met constitutioneel eczeem en hun ouders/verzorgers. De VMCE richt zich op drie hoofdtaken:

  1. Voorlichting en informatie: Het verstrekken van betrouwbare informatie over eczeem en de zorg die daarbij komt kijken.
  2. Lotgenotencontact: Het organiseren van bijeenkomsten en andere mogelijkheden om ervaringen te delen met anderen die eczeem hebben.
  3. Belangenbehartiging: Het opkomen voor de belangen van mensen met eczeem bij bijvoorbeeld zorgverleners en beleidsmakers.

Founder van Rivaana, Anisha Biharie, zet zich in bij deze stichting als ervaringsdeskundige om lotgenoten en deskundigen te helpen om beter met elkaar in verbinding te komen en het begrip rondom eczeem podium te geven. Helderheid en begrip tussen feiten en fabels krijgt hierbij de aandacht.